It's my sound

Ez a blog főleg a rock-metal stílussal kapcsolatos zenékről, hírekről, bandákról stb. fog szólni. enjoy it!

Friss topikok

Linkblog

Dr. Acula

2011.01.19. 19:42 batzsolt

 

Sziasztok I.Z.H.-k (igaz zenét hallgatók J)!

 

Neeeem, ez nem egy klisés vámpíros, romantikus szappanopera, ahol Dr. Acula szerelmet vall Janenek, aki nem tudja viszonozni szerelmét és….. Najó elkalandoztam. Egy picit. Talán.

Ez a zenekar egy igazi műfajalkotó zenekar, ők a bemutatkozómban emlegetett grind-core stílust tolják keményen. A stílus legfontosabb eleme a torka szakadt, néhol mély hangon hörgő, máshol magas hangon visító, sőt, magas hangon hörgő tiszta ORDÍTÁS. Nem is kevés. A ritmus iszonyatosan gyors, néha viszont nagyon lassú. A zajba néha belevegyül a szintetizátor hangja is.

A bandában 2 vokálos, 3 gitáros, egy dobos, és egy szintetizátoros található. A banda 2005-ben jöttek létre, Long Islanden, New Yorkban. 2006-ban már ki is adtak egy kislemezt. 2 demó albumot is kiadtak: a Chillogyt, valamint a 2007-es S.L.O.B.-ot (Silver-Lipped Operator of Bullshit). A lemezek az Uprising kiadó figyelmét keltették fel, és a Dr. Acula le is szerződött velük. A rákövetkező évben végre kiadták első stúdió albumukat, a Below me-t, viszonylag sok negatív kritikával. Ebben az évben sokat koncerteztek helyi fesztiválokon, valamint népszerűbb zenekarokkal turnéztak. 2009 decemberében az erdeti 4 tagos felállásból 3-an elmentek, egyedül egy embert hagyva a „csapatba”. Miután a banda újraalakult , kiadták a Social Event of the Centuryt, 2010-ben, ugyanúgy az Uprising kiadónál.

Íme egy kis ízelítő :)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: dr acula grind core

A bejegyzés trackback címe:

https://itsmysound.blog.hu/api/trackback/id/tr972598599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása