It's my sound

Ez a blog főleg a rock-metal stílussal kapcsolatos zenékről, hírekről, bandákról stb. fog szólni. enjoy it!

Friss topikok

Linkblog

Sabaton bemutató

2011.01.16. 11:32 WintRRRR

Sziasztok! Nos, most egy olyan power metal zenekarról fogok nektek írni, ami már nagyon rég óta a kedvencem. Ez a a zenekar nem más, mint a Sabaton.

A Sabaton egy 1999-ben Falun-ban alakult svéd power metal együttes. Megalakulásuk óta 6 nagylemezt adtak ki: Fist for Fight(2001), Primo Victoria (2005), Attero Dominatus (2006), Metalizer (2007), The Art of War (2008) és a legújabb albumuk, a Coat of Arms (2010). Zenéjük főleg háborúkat, csatákat dolgoz fel. Ezt az utánozhatatlan hangzást kórussal teszik teljessé, zenéjükben gyakran jelennek meg a gitár, és a szintetizátor szólók. 

tagok:

  • Joakim Brodén – ének (és szintetizátor 2005-ig)
  • Oskar Montelius – gitár és háttérvokál
  • Rikard Sundén – gitár és háttérvokál
  • Pär Sundström – basszusgitár
  • Daniel Mullback – dob
  • Daniel Myhr - billentyűs hangszerek

 

Első demójukat Tommy Tagtgren Abyss nevű stúdiójában First For Fight néven rögzítették .Miután a demó hetek alatt elfogyott, a banda leszerződött az olasz Underground simphony-val, ahol újra felvették a Fist For Flight-ot, majd 2001-ben ki is adták.Az album nem aratott nagy sikert, ami elkeserítette a tagokat, és így nem tudták kiadni a Metalizer-t ami debütalbum lett volna.

 2004-ben, amikor még mindíg nem tudták kiadni az albumot, a csapat nem adta fel, és úgy döntöttek, hogy felvesznek egy demót. A pozitív visszajelzések miatt a banda úgy döntött, hogy felvesz egy albumot saját költségén, így született meg a Primo Victoria. Az albumra több kiadó is azonnal le akart caspni, végül a csapat a svéd Black Lodge-hoz szerződött. Az album hatalmas sikert aratott mint debütalbum, és a banda egy csapásra svédország legsikeresebb bandája lett.

Egy évvel később a banda kiadta második nagylemezét, az Attero Dominatus-t. A lemez sikere kétségtelen volt, főleg hogy a banda ezelőtt 6 hetes turnéra indult Edguy-jal és a Dragon Force-al. A sikernek köszönhetően 2007 végére a banda kiadta a 2 CD-s Metalizer-t, ami tartalmazta a First For Fight teljes anyagát. Ezt a kiadványt főleg a rajongóknak szánt extra lemeznek tekintik. Ebben az évben indult útnak a Sabaton eddigi legnagyobb turnéjára: 80 koncert, több mint 20 országban.

 2008 januárjában a tagok úgy gondolták, hogy itt az ideje egy újabb nagylemez kiadásának. A lemez a The Art of War nevet kapta.A lemezt a svéd Abyss studiosban rögzítették.Ez a lemez már sokkal keményebb hangzást kapott, több kórussal, és szintetizátorral. A lemez márciusban került a polcokra, és szintén jó visszhangot kapott. A Hammer World magazinban 10/10 pontszámot ért el. 2008 második felében a banda ismét európai turnéra indult, de már mint főzenekar. A turné a The Art of Live nevet viselte, mely egészen 2009 december 14.-ig tartott. 2009 nyarán ujra felléptek több fesztiválon is. Február 26.-án újabb európai turnéra indultak a Hammerfall vendégeként, amivel újra felléptek Magyarországon. 2009 közepétől befejezte nagy turnéját az eggyüttes, amely majdnem 160 koncertet tartalmazott, és 2010 január 4.-én huvatalosan is elkezdték a Coat of Arms felvételeit, amely május 21-én jelenik meg a Nuclear Blast Recordsnál.

Szólj hozzá!

Címkék: metal power metal sabaton nuclear blast

A bejegyzés trackback címe:

https://itsmysound.blog.hu/api/trackback/id/tr512587354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása